Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care sunt excluse din regimul lui David Popovici: "Mă trezesc la 04:30". Cum arată meniul campionului

Alimentele care sunt excluse din regimul lui David Popovici: "Mă trezesc la 04:30". Cum arată meniul campionului

Toți românii sunt acum cu ochii pe David Popovici, după ce sportivul de 17 ani a reușit să bată record după record, devenind dublu campion mondial la natație.

Alimentele care sunt excluse din regimul lui David Popovici: "Mă trezesc la 04:30". Cum arată meniul campionului
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Mathias Bergeld
de Georgiana Adam    |    30 Iun 2022   •   07:50

Adolescentul duce un stil de viaţă sănătos, cum era de aşteptat, cu antrenamente multe şi o alimentaţie bine pusă la punct, potrivit doctordebine.ro.

David Popovici: "Într-o zi obișnuită, mă trezesc la 04:30"

Sportivul legitimat la CS Dinamo a dezvăluit că își începe ziua la ora 04:30, pentru a putea mânca cu două ore înainte de antrenament.

Părinții lui îi duc micul dejun la pat, pentru a se asigură că adolescentul mănâncă înainte cu două ore de a intra în sala de forță.

"Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. 

Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00", a povestit David Popovici.

Ce mănâncă şi ce nu mănâncă David Popovici

În ce priveşte regimul, sportivul a mai spus că nu mănâncă niciodată pâine albă, iar produsele fast-food şi cele cu un conținut ridicat de grăsimi sau ulei nu se regăsesc în meniul lui.

Dimineaţa, campionul mondial mănâncă un iaurt mare, cu banane, miere și fulgi de ovăz. Gustările înseamnă, în cazul lui, migdale, curmale și alte semințe.

După un antrenament istovitor, David Popovici bea un shake dintr-o combinație de lapte, miere și scorțișoară. 

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație, unde a cucerit două medalii de aur, la 100 de metri liber și 200 de metri liber.

David Popovici, cel mai tânăr înotător din istorie care reușește dubla 100-200

Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El deține recorduri mondiale de juniori la probele de 100 m și 200 m liber.

La 20 iunie 2022, la Mondialele de la Budapesta, Popovici a devenit primul înotător din România care a cucerit medalia de aur într-o probă masculină la Campionatele Lumii, el impunându-se în cursa de 200 de metri liber.

Două zile mai târziu, la 22 iunie, Popovici a făcut dubla la competiția de la Budapesta, câștigând aurul și la 100 de metri liber.

Popovici a egalat o performanță care n-a mai fost realizată din anul 1973, când americanul Jim Montgomery a câștigat probele de 100 și 200 de metri liber.

La vârsta de 17 ani, David Popovici este și cel mai tânăr înotător din istorie care reușește dubla 100-200.

×
Subiecte în articol: David Popovici alimentatie pâine
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close