Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care pot fi consumate și după data de expirare: cu o singură condiție

Alimentele care pot fi consumate și după data de expirare: cu o singură condiție

E important să știm că produsele expirate nu sunt obligatoriu stricate.

Alimentele care pot fi consumate și după data de expirare: cu o singură condiție
Sursa foto: pexels
de Andreea Cigolea    |    23 Mai 2022   •   11:38

Produsele fermentate sunt chiar benefice, conțin bacterii cu efect probiotic. Brânzeturile sunt cu mai gustoase, cu cât au mai mult mucegai. Există mucegaiuri nobile, iar contactul cu microorganismele ne dezvoltă imunitatea. Produsele care fermentează și chiar ajung să fie stricate sunt dovada că nu sunt ultra procesate și pline de conservanți.

E bine de știut că un iaurt poate fi consumat încă 3 săptămâni după termenul de expirare, cu condiția să fi fost păstrat la rece. Va fi mai acid și mai acrișor tocmai pentru că are mai multe colonii de lactobacili.

Ciocolata poate fi consumată chiar și la un an de zile după ce a expirat (chiar dacă are o peliculă albă), iar pastele făinoase și orezul până la 2 ani, informează Știrile ProTV.

Mierea nu se strică niciodată, cel mult se zaharisește. Până și produsele congelate au termen de expirare, însă le puteți consuma liniștiți chiar dacă a mai trecut un an în plus.

Conservele (cu condiția să nu fie bombate) și laptele UHT se păstrează timp îndelungat și pot fi consumate până la 2 ani după expirare.

Mezelurile crud uscate, salamul de Sibiu, jambonul și peștele afumat sunt mai gustoase tocmai pentru că s-au învechit.

Nu merită să aruncăm biscuiții, făina, mălaiul, dulceața sau parmezanul pentru simplu fapt că s-a depășit data înscrisă pe etichetă.

×
Subiecte în articol: alimente ciocolata expirat
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close