Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Şapte alimente de post care ard calorii, potolesc rapid foamea şi ne oferă energie bună

Şapte alimente de post care ard calorii, potolesc rapid foamea şi ne oferă energie bună

Perioada postului este o bună oportunitate pentru a ne detoxifica şi regenera organismul. Iată câteva exemple de alimente care pot fi mâncate sub formă de gustări care ard calorii, potolesc rapid foamea şi oferă organismului energie bună.

Şapte alimente de post care ard calorii, potolesc rapid foamea şi ne oferă energie bună
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    22 Noi 2022   •   14:00

Potrivit specialiștilor în nutriție, cele mai mari gafe le facem atunci când ne alegem gustările pe fugă.

Multe dintre opțiunile la care apelăm, mai ales când suntem la serviciu sau prinşi în trafic, constau în alimente procesate industrial, cumpărate din comerț, pline de aditivi nocivi şi calorii goale, care nu fac decât să ne îngrașe.

Şi pentru că secretul stă în alegeri înțelepte iată câteva dintre cele mai recomandate gustări în dietele de slăbit, datorita efectului de stimulare a metabolismului şi ardere a grăsimilor.

1. Cerealele integrale - în special orezul brun şi ovăzul - sunt unele dintre alimentele care oferă rapid senzația de sațietate şi stimulează organismul să ardă de două ori mai multe calorii pentru a le digera decât în cazul altor alimente.

2. Merele sunt cele mai consumate alimente la gustările dintre mese, cu beneficii atât pentru slăbit, dar şi la arderea grăsimilor. Consumul unui singur mar înainte de masa ne va ajuta să reducem substanțial aportul caloric zilnic.

3. Afinele sunt fructe care nu ar trebui sa lipsească din meniul zilnic datorită conținutul bogat de nutrienţi care dau energie şi întăresc sistemul imunitar. Au puține calorii şi stimulează metabolismul să topească straturile adipoase din organism.

4. Banana. Potrivit nutriționiștilor, consumul unei banane între mesele principale inhibă pofta de mâncare şi ajută să ne simțim sătui mai mult timp, stimulând organismul să ardă mai multe calorii pentru a le digera.

5. Ceai verde. Consumat între mesele principale ceaiul verde aduce beneficii remarcabile în remodelarea corporală. Potrivit cercetătorilor de la American Journal of Clinical Nutrition, persoanele care beau 4 căni de ceai verde, zilnic, între mese, pot slabi 3 kg în 8 săptămâni, fără a face aproape nicio modificare alimentară în meniu.

6. Boabele de porumb. Contribuie semnificativ la reducerea greutății corporale si remodelarea siluetei. Sunt bogate in proteine şi au un conținut scăzut de calorii.

Organismul utilizează mai multă energie (calorii) pentru a le metaboliza decât pentru alte alimente, ceea ce contribuie la scăderea în greutate.

Atenție însă la modul de preparare. Pentru a avea puține calorii şi a stimula organismul să ardă calorii, boabele de porumb trebuie consumat simplu fără adaos de ulei.

7. Edamame, o specie de fasole verde care poate fi consumată simplu, cu puțină sare sau condimente, între mesele principale. Potrivit specialiștilor, păstăile edamame sunt mai bogate în proteine şi fibre decât alte tipuri de fasole şi are şi mai puține calorii.

Consumul constant de fasole edamame stimulează organismul să ardă mai multe calorii, ajutându-vă să ajungeți la greutatea dorită.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close