Antena 3 Actualitate Sănătate Alimentul care este mai bogat în atioxidanți decât legumele și fructele

Alimentul care este mai bogat în atioxidanți decât legumele și fructele

06 Feb 2019   •   23:48
Alimentul care este mai bogat în atioxidanți decât legumele și fructele
Sursa foto: Foto: pexels.com

Floricelele de porumb sunt cunoscute pentru faptul că au un număr scăzut de calorii. Cu toate aceste, un grup de oameni de știință susțin că floricelele de porumb ar putea întrece legumele și fructele în topul conținutului de antioxidanți.

Antioxidanții aduc beneficii imense sănătății în ceea ce privește lupta împotriva moleculelor nocive, care distrg celulele. În popcorn a fost găsit un nivel înalt de antioxidanți, deoarece acesta este alcătuit din apă doar patru la sută, comparativ cu fructele și legumele care conțin apă nouăzeci la sută.

Cercetătorii au descoperit că o porție de popcorn are până la 300 mg de antioxidanți, ceea ce este aproape dublu față de cele 160 mg dintr-o porție de fructe.

„Este singură mâncare ce conține o sută de procente de cereale integrale, neprelucrate. Toate celelalte cereale sunt prelucrate și se diluează cu alte ingrediente. O porție de popcorn va oferi mai mult de 70 la sută din consumul zilnic de alt tip de cereale”, spun cercetătorii. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close