Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să rămâi gravidă mai repede

Alimentul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să rămâi gravidă mai repede

Alimentul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să rămâi gravidă mai repede
05 Iun 2018   •   17:39

Deja este bine știut că peștele este benefic pentru sănătatea ta. Studii anterioare au legat consumul peștelui și al fructelor de mare cu o sănătate mai bună a inimii, dezvoltarea corectă a creierului, o dispoziție mai bună, o imunitate crescută, iar un studiu a constatat chiar și faptul că elevii care mănancă mai mult pește au note mai bune. Acum însă, un nou studiu a constatat faptul că consumul de fructe de mare și pește te poate ajuta să ai acei copii deștepți chiar mai repede!

Studiul, publicat în Jurnalul de Endocrinologie și Metabolism Clinic, a constatat că cuplurile care consumă mai mult pește săptămânal au șanse mai mari de a avea copii. Cercetătorii menționează beneficiul "acizilor grași omega-3", în special din sursele marine, și au descoperit că aceștia se corelează cu indicii mai mari de fertilitate atât la bărbați cât și la femei. 

Studiul a concluzionat faptul că bărbații care au mâncat cel puțin două porții de pește pe săptămană au devenit tați cu 47 % mai repede, în timp ce femeile au avut un procent de 60% mai ridicat al fertilității când au consumat pește.Când ambii parteneri au consumat două porții de pește pe săptămană, a existat o rată de sarcină cu 61% mai mare. 

"Fructele de mare și peștele pot ajuta la calitatea materialului seminal și la ovulație", a declarat Audrey J. Gaskins, un asociat de cercetare la Harvard. 

Pe langă fertilitate, cuplurile în care ambii parteneri au consumat cel puțin două porții de pește pe săptămană au avut o frecvență sexuală mai mare cu 22%. 

Sursă: HEALTH  

×
Subiecte în articol: peste
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close