Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alți doi copii cu sindrom hemolitic uremic, internați în spital

Alți doi copii cu sindrom hemolitic uremic, internați în spital

Alți doi copii cu sindrom hemolitic uremic, internați în spital
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Mai 2016   •   11:47

Ministerul Sănătății a fost informat cu privire la două cazuri de copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, informează agerpres.ro.

Copilul din Argeș, în vârstă de 1 an și 8 luni, este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" și este supus procedurilor de dializă peritoneală.

Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an și 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iași, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter.

În ambele cazuri, DSP Argeș și DSP Bacău au declanșat anchete epidemiologice, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close