Antena 3 CNN Actualitate Sănătate “Am renunțat la alcool”: Iată de ce ar trebui să faci și tu același lucru 

“Am renunțat la alcool”: Iată de ce ar trebui să faci și tu același lucru 

“Am renunțat la alcool”: Iată de ce ar trebui să faci și tu același lucru 
01 Apr 2018   •   13:14

Cu toții știm sentimentul de mahmureală după o noapte de băut: durere de cap, oboseală, și eventual greață. Pentru unele persoane, aceste simptome apar după o sticlă de vodcă, iar pentru altele după doar un pahar de vin. În ciudă paharelor consumate, este clar faptul că alcoolul are efecte nedorite asupra organismului: insomnie, energie scăzută, creștere în greutate și o stare de spirit per total mai proastă.  
  
Rafi Letzter, un jurnalist de la Business Insider a renunțat la alcool, datorită circumstanțelor, ia acum viața lui s-a îmbunătățit semnificativ. Acesta nu a fost niciodată un mare consumator de alcool, dar mai bea ocazional câte o bere, sau o beție, după care se simțea rău și obosit. După ce a terminat facultatea, s-a mutat intr-un apartament de oameni care nu beau și a început o relație cu o persoană care nu se atingea de alcool, a renunțat la băutură fără să își dea seamna. Imediat, a observat o îmbunătățire în viață, avea mai multă energie, insomniile îi dispăruseră, petrecea mai puțin timp în față televizorului și mai mult timp citind și făcând exerciții fizice. Pe scurt, acesta mărturisește că devenise o persoana mai fericita, fără să renunțe la nimic fără de care nu putea trăi.  
  
El este sigur de faptul că renunțarea la alcool i-a schimbat viața în mai bine, chiar dacă el consuma niște cantități foarte mici, spre deosebire de alți oameni. În opinia lui, această mică schimbare, a făcut o mare diferență, pe care nu o regretă. Acesta povestește că acum când iese în oraș, se simte mai bine și pleacă acasă cu experiențe mai bune decât atunci când consumă alcool. Letzter recunoaște că are momente când îi este poftă de o bere, dar niciodată nu i-a lipsit starea de ebrietate. 
  
El sfătuiește publicul să încerce această schimbare și să vadă cum se simte organismul, deoarece va observa o schimbare pozitivă în viață, de la sănătatea corpului, până la cea mentală.  

Sursă: Business Insider 

×
Subiecte în articol: sănătate alcool
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close