Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ANTENA3.RO LIVE. Ce cărți trebuie să citești în vacanța de vară

ANTENA3.RO LIVE. Ce cărți trebuie să citești în vacanța de vară

ANTENA3.RO LIVE. Ce cărți trebuie să citești în vacanța de vară
12 Iul 2018   •   15:02

Daca nu ați fost în vacanță deja, sigur vă pregătiți să plecați. Așa că împreună cu Virginia Costeschi v-am pregatit pentru joi, la Antena3.ro LIVE, o discuție relaxată despre lista de cărți de vacanță, despre ce se mai citește prin lume, despre cărțile motivaționale și autorii lor, despre motivul pentru care au atâta succes, despre Elena Ferrante și altele.

Virginia Costeschi: „Românii încă iubesc scandinavii. Avem niște apariții noi. „Ucigașul renăscut” e o carte care îți dă fiori pentru că protagonistul intră într-un spital de boli mintale și nu prea mai poate să iasă”. 

Iubire Amară- Elena Ferrante

„Mai avem „Iubire amară” de Ferrante. E romanul de debut și e destul de greu de dus fiindcă e cam dur”.

Aventurile unei fete de la oraș- Meredith Wild

„Avem și un romance, e citit de plajă. „Aventurile unei fete de la oraș”. E o lectură ușoară, o să vă facă să visați frumos”. 

Cum să nu mă vezi- Sharon Huss Roat

„Cum să nu mă vezi”. Este despre lumea online-ului și cum poți să-ți găsești scăparea cătrea lumea reală. Trebuie să ne dăm seama cât de matur e copilul tău pentru a putea fi online. Ideal ar fi să fie pregătit pentru lumea asta. O prezență online înseamnă și aprecieri, înseamnă și insulte. Dacă ai un copil care ia foarte personal lucrurile astea, o să-l distrugă. Despre asta e și cartea. Despre o fată care în realitate trece neoservată, în schimb în online se face remarcată. Începe să aibă niște discuții personale cu colegii ei, încearcă să-i ajute. Până la urmă se încurcă în propriile probleme”. 

Mirror, Mirror- Cara Delevingne

„Cara Delevingne. E actriță, o știți din „Orașe de hârtie”. Nu o să vă dezamăgească. E incredibil cum a reușit să scrie și o carte”. 

Codul pentru o minte extraordinară- Vishen Lakhiani

„Codul pentru o minte extraordinară” e o carte scrisă de un domn foarte deștept. E prieten cu toți greii pe care-i admirăm. Elon Musk, Bill Gates”.

Fă-ți patul- William H. McRaven 

„Fă-ți patul”- pornește de la discursul unei persoane importante. Vorbește despre cum să-ți organizezi viața și să faci ordine în viața ta”. 

Bucuria Ordinii- Marie Kondo

„Bucuria Ordinii”. Dacă-ți faci ordine în casă, reușești să ai o viață mai echilibrată. Lista ta de prieteni se curăță, devine mai scurtă, dar îți dai seama că ajungi să păstrezi în viața ta oamenii care contează. Citind cartea asta, orice problemă ai avea, îți seama că ești bine. E o lectură captivantă”. 

De ce ne plac cărțile motivaționale, de ce ne place să urmăm exemple?

„Nu prea mai avem timp și ne și sperie să stăm de vorbă cu noi și să ne rezolvăm singuri problemele. Suntem tentați să refuzăm sfaturile dacă ne zice mama sau bunica”. 

Ce noutăți vor mai apărea în materie de cărți?

„În toamnă o să avem o carte nouă de Anna Todd, care e o autoare fenomen. Așteptăm să ne confirme venirea în România. O să mai avem o carte absolut fantastică de istorie pentru copii. Le prezintă istoria de la începuturi până în zilele noastre. Multe cărți pentru copii mici”. 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE antena3.ro Maria Coman
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close