Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ANTENA3.RO LIVE. De ce nu ne schimbăm viața deși nu ne este bine! Psihologul Diana Simona Niculescu spune adevăratul motiv

ANTENA3.RO LIVE. De ce nu ne schimbăm viața deși nu ne este bine! Psihologul Diana Simona Niculescu spune adevăratul motiv

ANTENA3.RO LIVE. De ce nu ne schimbăm viața deși nu ne este bine! Psihologul Diana Simona Niculescu spune adevăratul motiv
03 Mai 2018   •   15:12

 

De ce nu ne apucam sa facem miscare, de ce nu ne tinem cand ne apucam, de ce nu ne schimbam viata, incepand cu alimentatia chiar daca incercam si vedem ca ne e mai bine, de ce ne inventam intotdeauna explicatii si alte prioritati. Si de la asta putem extrapola in toate ariile vietii - de ce nu ne schimbam jobul daca ne e rau unde suntem, de ce stam intr-o relatie daca ne dam seama ca nu e potrivita, de ce nu invatam mai mult chit ca stim ca asta ne-ar putea schimba viata si perspectiva asupra ei.

Psihologul Diana Simona Niculescu vorbește despre toate problemele.

 

Ce este motivația?

”Motivația are doi piloni. Prima dată ar trebui să ne uităm la un picioruș și să trecem de bariera de nu a putea. Pentru copil trebuie văzut beneficiu. În ceea ce privește slăbitul pot să spun că atunci când ne simțim bine nu ne mai interesează. Ne simțim confortabil și nu luăm atitudine.A doua etapă este contemplarea. Iar abia atunci începem să ne punem întrebări. Apoi e vorba și despre persoanele din jurul nostru care ne spune că ne stă bine așa cum suntem, că suntem frumoși. ”, a spus psihologul Niculescu. 

 

De ce rămânem la locul de muncă, chiar și atunci când nu ne este bine?

”Nu trebuie să plecăm de la un loc de muncă dacă nu avem un back-up. Trebuie să avem un prag de trecut. Trebuie să folosim toate emoțiile care ne înconjpară, chiar și furia. Știm că viața este plină de suișuri și coborâșuri. Trebuie să recunoaștem că nu este bine la locul ăstă de muncă, sau în relația asta. Trebuie să avem grijă cu copiii noștri. Ei trebuie să vadă că părinții lor ajung la niște dispute, că se poartă natural. Am învățat să negăm, să ascundem temerile noastre și să nu mai fim onești.”, a spus Niculescu.

 

Sunt blocaje de nedepășit?

”Traumele sunt blocajele de nedepășit. Acestea sunt situații grave, când cineva drag își pierde viața, fiecare simte conform bazei lui.”, a afirmat psihologul.

 

De ce le e frică femeilor să iasă din relații?

”Le e frică să iasă din relații pentru frica de a rămâne singur. Contează foarte mult și ceea ce s-a întâmplat în familia de origine. Fiecare trebuie să găsească acel ”De ce?”. Atunci o să vadă ceea ce îi motivează. Eu n-am lucrat cu femei abuzate, dar lucrez pe relații. Este foarte greu, pentru că avem tendința de a rămâne ancorat în trecut.  Nu avem un exercițiu al autocunoașterii. Nu știm cine suntem noi în afara relației.  Trebuie să mergem la film singure, să stăm pe o băncuță singură.  Când se pierde relația e ca și cum am învăța din nou să trecem strada.”, a mai adăugat Niculescu.

 

Cum alegem site-urile bune pentru aceste probeleme?

”Sunt site-urile oamenilor care sunt de notorietate, ale persoanelor cunoscute. Trebuie să găsim informația corectă pentru noi. Asta dacă vrem să rezolvăm problemele singuri. E bine să mergem totuși la un psiholog”, a relatat psihologul.

 

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close