Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Atenție! Românii din aceste zone au cel mai mare risc de diabet

Atenție! Românii din aceste zone au cel mai mare risc de diabet

Atenție! Românii din aceste zone au cel mai mare risc de diabet
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    15 Noi 2018   •   12:28

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, a declarat recent, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că în zona de Nord-Est există una dintre cele mai mari incidenţe ale diabetului la nivel naţional.

„Potrivit unui studiu epidemiologic PREDATOR, în judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui 12,38% din populaţia adultă, de 20 - 79 de ani, suferă de diabet zaharat. Situaţii asemănătoare mai sunt doar în Muntenia - 13,39%, respectiv în zona Bucureşti - Ilfov unde incidenţa este de 12,79%. Din păcate, nu toţi cei care suferă de diabet ştiu că sunt bolnavi. Doar una din două persoane este diagnosticată cu diabet, ceea ce poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii lor. Asta pentru că, în lipsa unei îngrijiri atente, cu monitorizare permanentă a valorilor glicemice, diabetul cauzează complicaţii grave, care afectează întregul organism. Mă refer la aparatul cardiovascular, la rinichi, nervii periferici, şi se poate ajunge chiar şi la orbire”, a precizat Timar.

Conform statisticilor, la nivel mondial 1,6 milioane de persoane au murit din cauza diabetului în 2016, comparativ cu 1,7 milioane de oameni care au murit din cauza cancerului bronhopulmonar, principala cauză de deces prin cancer. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close