Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Atenționarea unui medic cardiolog: Coronavirus poate declanșa afecțiuni cardiace la persoanele sănătoase

Atenționarea unui medic cardiolog: Coronavirus poate declanșa afecțiuni cardiace la persoanele sănătoase

Un comunicat de presă al UMF „Carol Davila” susține că persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de afecţiuni cardiace, iar pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecţiilor cu COVID-19.

Atenționarea unui medic cardiolog: Coronavirus poate declanșa afecțiuni cardiace la persoanele sănătoase
Sursa foto: Pixabay
30 Mar 2020   •   17:20

„Din datele preliminare, unele din China şi altele din Italia, se poate afirma că, într-adevăr, COVID-19 poate provoca leziuni ale muşchiului cardiac. Mortalitatea pentru pacienţii cu COVID-19 cu boală cardiacă în China continentală a fost de 10,5% între 30 decembrie şi 11 februarie, potrivit cercetărilor efectuate de Centrul Chinez de Control şi Prevenire a Bolilor. Aceasta pentru că pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecţiilor cu COVID-19″, susţine medicul în comunicatul de presă al UMF „Carol Davila”.

De asemenea, o cercetare arată că şi persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de afecţiuni cardiace.

„O nouă cercetare, publicată vineri în jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat că virusul COVID-19, la fel ca şi celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului. Studiul a arătat că şi persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de injurie cardiacă. Atunci când acest lucru se întâmplă, se produce o inflamaţie sau o infecţie a muşchiului cardiac în sine, numită miocardită. De asemenea, se pare că, la persoanele care au decedat, cauza morţii a fost o aritmie fatală şi nu este clar în întregime de ce se întâmplă acest lucru, dar este o observaţie care a fost făcută de specialişti şi se încearcă o mai bună înţelegere a acestui fenomen”, explică medicul Ştefan Busnatu.

Sursa: Doctorul Zilei

×
Subiecte în articol: coronavirus afectiuni cardiace

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close