Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertisment îngrijorător al medicilor. Greșelile de alimentație care pot provoca tulburări psihice

Avertisment îngrijorător al medicilor. Greșelile de alimentație care pot provoca tulburări psihice

Avertisment îngrijorător al medicilor. Greșelile de alimentație care pot provoca tulburări psihice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Mar 2018   •   21:57

S-a demonstrat că există o legătură între anxietate și deficiențele de vitamine și de minerale. Anxietatea este o tulburare psihică cauzată de suprasolicitarea creierului și de stres, care duce în final la pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi.

Vitamina B1 reduce nivelul de stres. Doza zilnică de vitamina B1(între 1,1 și 1,4 miligrame) îmbunătățește starea de spirit. Vitamina D crește riscul de anxietate când lipsește din organism și ea joacă un rol important în sănătatea mintală. Doza zilnică necesară este cuprinsă între 15 și 20 micrograme.

Și mineralele sunt importante pentru sănătatea psihică. Ele joacă un rol în producția neurotransmițătorilor și hormonilor care pot provoca afecțiunii mintale dacă nu se găsesc în valori normale. Nivelul scăzut de minerale din organism, netratat, crește riscul de anxietate și depresie, potrivit clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: greseli alimentatie medici avertisment
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close