Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul care îngrozeşte lumea: În viitorul apropiat, cancerul va afecta...

Avertismentul care îngrozeşte lumea: În viitorul apropiat, cancerul va afecta...

Avertismentul care îngrozeşte lumea: În viitorul apropiat, cancerul va afecta...
Sursa foto: foto: Pixabay.com
15 Mai 2018   •   16:58

În viitorul apropiat, cancerul va afecta una dintre două persoane. În faţa estimărilor sumbre, cercetătorii contraatacă: au rezultate încurajatoare în găsirea tratamentului revoluţionar al cancerului – imunoterapia.

”Trebuie să învăţăm să trăim cu cancerul, indiferent de contribuţia ştiinţei în tratarea lui. Se estimează că una din trei sau chiar una din două persoane vor avea un tip de cancer în timpul vieţii lor. Un pic înspăimântător! Dar depinde foarte mult de tipul cancerului. Dacă ai «noroc», poţi avea un cancer care se tratează foarte bine – prostata, de exemplu. Însă poţi să fii lovit de cancer de pancreas sau glioblastom, unde mortalitatea este aproape de 100%.

De fapt, nu cancerul ucide, ci metastazele, cancerele care sunt depistate târziu şi au timp să metastazeze în alte organe vitale – cum ar fi la os, ficat, creier. Melanomul este foarte metastatic, de exemplu“ a explicat Gabriel Ichim, un cercetător român care face parte din echipa de specialişti de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow (Scoţia), pentru adevarul.ro.

Cercetătorul român arată că ultimele descoperiri în domeniul terapiei cancerului sunt încurajatoare şi poartă un nume: imunoterapia.

×
Subiecte în articol: cancer viitor
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close