Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul medicilor! Factorii care cresc riscul de pneumonie în sezonul rece 

Avertismentul medicilor! Factorii care cresc riscul de pneumonie în sezonul rece 

Avertismentul medicilor! Factorii care cresc riscul de pneumonie în sezonul rece 
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Oct 2018   •   14:17

Vremea rea, în special în zilele cu aer rece, poate să îți afecteze plămânii și sănătatea. Este bine să știi cum să te protejezi în această perioadă și cum să nu ai de-a face cu anumite complicații, cum este pneumonia.

Sunt oameni care cred că pneumonia are loc doar în zonele geografice cu vreme rece și doar în sezonul rece. Chiar dacă s-a întâmplat de multe ori să auzi că este bine să porți haine groase când este frig afară, pentru că rișți să faci pneumonie, de fapt, temperatura aerului de afară are un impact mic asupra modului de răspândire a bacteriilor  de la o persoană la altă. De fapt, cele mai multe infecții în cazul pneumoniei au loc în țări cu climă tropicală, spun specialiștii, adică o climă mai caldă, potrivit doc.ro.

Schimbările ce apar odată cu sezonul rece scot la iveală diverse afecțiuni. Pe lângă tușe și gripă, infecțiile virale apar și ele în lunile cu temperaturi scăzute sau negative. Una dintre infecțiile cauzate de virusuri este pneumonia luată din comunitate.

Virusul gripal, alte virusuri și bacterii sunt stabile în aer, atunci când există o scădere a temperaturii, iar particulele rămân în aer dacă cineva tușește sau strănută.

×
Subiecte în articol: pneumonie risc
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close