Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul medicilor! Gesturile banale pe care trebuie să le eviți după ce ai mâncat

Avertismentul medicilor! Gesturile banale pe care trebuie să le eviți după ce ai mâncat

Avertismentul medicilor! Gesturile banale pe care trebuie să le eviți după ce ai mâncat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Aug 2018   •   13:28

Digestia este un proces complex al organismului uman, care necesită energie și timp. De aceea e important să ții cont câteva aspect.

Nu fuma - Efectele nocive ale unui țigări fumată după o masă copiosa sunt de 10 ori mai intense.

Nu mânca fructe - Atunci când consumi fructe imediat după masă, fructele sunt stocate în stomac, odată cu celelalte alimente și nu mai ajung în intestine atunci când trebuie. În stomac, fructele fermentează împreună cu celelalte alimente.

Nu merge la plimbare - Poate duce la indigestie și aciditate. Poți merge la pimbare după 30 – 40 de minute după o masă. În acest fel vei arde caloriile în plus și vei capătă mai multă energie.

Nu adormi - Somnul imediat după masă este dăunător organismului. Sucurile gastrice din stomac se întorc înapoi pe esofag din cauza forței gravitaționale. În timp, acizii din alimente afectează esofagul. Această este principala cauza pentru care multe persoane simt o senzație de arsură în gură și gât atunci când ațipesc imediat după masă, potrivit exquis.ro.

 

×
Subiecte în articol: medici obiceiuri mancat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close