Antena 3 Actualitate Sănătate Avertismentul unui neurochirurg cunoscut: ”Acest tip de durere de cap, cel mai comun simptom al unei tumori cerebrale ”

Avertismentul unui neurochirurg cunoscut: ”Acest tip de durere de cap, cel mai comun simptom al unei tumori cerebrale ”

20 Sep 2017   •   09:09
Avertismentul unui neurochirurg cunoscut: ”Acest tip de durere de cap, cel mai comun simptom al unei tumori cerebrale ”
Sursa foto: foto: Pixabay.com

“Tumoră cerebrală” este diagnosticul pe care-l primesc anual zeci de mii de pacienți din întreaga lume. Fie că sunt benigne, fie că sunt maligne, acumulările anormale de celule în creier pun în pericol sănătatea și chiar viața pacienților.

Însă, pe cât de grav este diagnosticul, pe atât de performante sunt tehnicile care rezolvă astăzi atât tumorile benigne, cât și cancerele cerebrale.

Iată ce declară președintele Academiei Mondiale de Neurochirurgie, profesorul Necmettin Pamir.

“În fiecare an, la nivel mondial, 5 persoane din 100 de mii sunt diagnosticate cu tumori cerebrale. Acestea nu sunt genetice, însă există anumite tulburări ereditare care cresc riscul apariției formațiunilor tumorale, așa cum este scleroza tuberoasă. Pacienții trebuie să știe că tehnologia actuală destinată tratării tumorilor cerebrale a evoluat mult și a redus până la 1 la sută riscul de deces în cazul intervențiilor cerebrale. Iar riscul complicațiilor variază între 5 și 7 la sută”, spune profesorul Necmettin Pamir.

Mai mult, pe doctorulzilei.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close