Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura-aliment care ajută la digestie. Dr. Corina Zugravu: "Are un conținut mare de fibre, dar consumaţi moderat"

Băutura-aliment care ajută la digestie. Dr. Corina Zugravu: "Are un conținut mare de fibre, dar consumaţi moderat"

Un aliment gustos şi sănătos, o băutură-aliment şi un condiment ajută la îmbunătățirea digestiei după o masă copioasă.

Băutura-aliment care ajută la digestie. Dr. Corina Zugravu: "Are un conținut mare de fibre, dar consumaţi moderat"
de Georgiana Adam    |    30 Mar 2023   •   20:00

Băutura-aliment ajută digestia datorită conţinutului de cereale, dar trebuie consumată în cantităţi moderate, din cauza alcoolului. În felul acesta, ne poate ajuta sistemul digestiv.

Sistemul digestiv este format din tractul gastrointestinal, ficat, pancreas și vezica biliară. Acesta este responsabil pentru descompunerea alimentelor și lichidelor în componentele lor chimice de bază, cum ar fi grăsimile, proteinele și carbohidrații.

Corpul le absoarbe apoi sub formă de nutrienți, care pot fi folosiți ca energie pentru a construi și repara celulele și pentru a ajuta organismul să funcționeze optim. 

Rolul sistemului digestiv începe atunci când alimentele pătrund în organism și trec prin esofag și stomac, demarând procesul de digestie. Când sistemul digestiv nu funcționează corespunzător, apar durerile abdominale, balonare, indigestie și multe altele. 

Trei alimente benefice pentru sistemul digestiv

Ghimbirul este un ingredient tradițional în medicina orientală, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la prevenirea senzației de greață. De asemenea, s-a dovedit că această rădăcină scade  aciditatea gastrică și reduce riscul de arsuri la stomac sau disconfort.   

Ghimbirul proaspăt are un compus puternic numit gingerol, care are proprietăți antioxidante și reduce inflamația. Astfel, poate ajuta organismul să lupte inclusiv împotriva bolilor cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă și afecțiuni ale plămânilor.

Somonul are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate și este bogat în proteine. Este una dintre cele mai bune surse de vitamina B12 și conține, de asemenea, potasiu, fier și vitamina D. Somonul conține acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea inflamației din organism. 

Acizii grași Omega-3 ajută implicit și la reducerea inflamațiilor în cazul persoanelor cu boli inflamatorii intestinale, intoleranțe alimentare și alte tulburări digestive, prin urmare, integrarea somonului în dietă poate contribui la îmbunătățirea digestiei pe termen lung.

Berea este o băutură aliment, compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, drojdie și nu în  ultimul rând cereale, cunoscute pentru rolul important în alimentație, datorită conținutului ridicat de fibre. 

Berea are ca ingredient de bază cerealele, care îi îmbogățesc conținutul de vitamine de tip B, precum niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). 

Astfel, berea consumată moderat poate fi integrată într-o dietă echilibrată, spun nutriţioniştii.

Mai mult, antioxidanții din cereale și hamei contribuie la îmbunătățirea răspunsului sistemului imunitar la acțiunea factorilor exteriori dăunători și ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. 

"Consumul de cereale integrale este adesea legat de efectele benefice asupra sănătății consumatorilor. 

Deși beneficiile pentru sănătate asociate cu consumul de fibre alimentare sunt bine cunoscute oamenilor de știință, dar și producătorilor și consumatorilor, consumul de fibre și cereale integrale în întreaga lume este substanțial mai scăzut. 

În urma unui studiu realizat în 2020 s-au observat mai multe beneficii pentru sănătate asociate consumului de cereale integrale, iar asta datorită conținutului mare de fibre", spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de studii despre bere, sănătate și nutriție, într-un comunicat remis presei.

Consumul de cereale integrale este asociat cu diverse beneficii, inclusiv un risc mai mic de a dezvolta diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială. 

Cerealele integrale sunt o bună sursă de fibre alimentare, importante pentru sistemul digestiv deoarece ajută la menținerea unei greutăți corporale optime și pot reduce nivelul indicelui glicemic după o masă bogată.

×
Subiecte în articol: bere somon ghimbir digestie
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close