Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura care taie pofta de mâncare și accelerează metabolismul

Băutura care taie pofta de mâncare și accelerează metabolismul

Apa consumată pe stomacul gol taie pofta de mâncare și ajută la digestie.

Băutura care taie pofta de mâncare și accelerează metabolismul
Sursa foto: pexels
de Andreea Cigolea    |    20 Mai 2022   •   12:00

Apa nu are calorii și ajută la activarea metabolismului, stimulează tranzitul intestinal și astfel nu vei mai avea probleme cu constipația. Însă mai există câteva combinații care ajută la accelerarea metabolismului și la scăderea poftelor alimentare.

Ceai de lămâie cu miere - scade pofta de dulce și favorizează arderea caloriilor.

Ceai de chimen - semințele de chimen conțin multe fibre care ajută la prevenirea sau ameliorarea constipației și balonării. Consumat zilnic, timp de o lună, ceaiul de chimen poate crește cu până la 25% capacitatea organismului de ardere a grăsimilor.

Ceai de ghimbir - perfect pentru digestie, combate balonarea și accelerează metabolismul.

Ceai verde - bogat în antioxidanți și are proprietăți antibacteriene, protejându-te de infecții și întărindu-ți imunitatea. Poate înlocui cafeaua, deoarece are efect energizant.

Apă cu lămâie și semințe chia - combinația pare să dea rezultate în ceea ce privește scăderea în greutate și eliminarea toxinelor din organism, datorită efectului diuretic. În plus, fibrele din chia sunt bune pentru digestie și pot chiar să contribuie la scăderea colesterolului.

Ai nevoie de un pahar cu apă caldă, sucul de la o jumătate de lămâie și o linguriță de semințe chia. Pune semințele în apă la lasă-le să se înmoaie aproximativ 20 de minute. Adaugă sucul de lămâie și amestecă. Se va forma un fel de gel care taie pofta de mâncare și ajută la slăbit.

Apă infuzată cu castraveți și mentă - are efect detoxifiant și este bună și pentru sănătatea pielii.

×
Subiecte în articol: metabolism ceai
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close