Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile mustului, "medicamentul universal" care ne revitalizează organismul şi întăreşte imunitatea

Beneficiile mustului, "medicamentul universal" care ne revitalizează organismul şi întăreşte imunitatea

Roadele viţei-de-vie au o mulţime de proprietăţi benefice pentru sănătate. Mustul este bogat în antioxidanţi şi este un ingredient ideal pentru întărirea sistemului imunitar la venirea sezonului rece.

Beneficiile mustului, "medicamentul universal" care ne revitalizează organismul şi întăreşte imunitatea
Sursa foto: Getty Images
de Iulia Gorgorin    |    30 Sep 2022   •   22:00

Cea mai căutată şi aromată băutură a toamnei este un "must-have" al sezonului.

Mustul, licoarea gustoasă obţinută din struguri zdrobiţi are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un remediu natural prin care ne putem întări imunitatea.

Beneficiile miraculoase ale consumului de must:

  • Reglează nivelul de colesterol
  • Este un laxativ natural
  • Fortifică sistemul imunitar
  • Mustul scade riscul de cancer
  • Remediu eficient pentru dureri de cap și migrene
  • Elimină toxinele din organism
  • Contribuie la reglarea ciclului menstrual
  • Previne îmbătrânirea prematură
  • Menține sănătatea sistemului osos

De asemenea, mustul conține antioxidanți, este bogat în vitaminele A, B1, B2, C, potasiu, magneziu şi minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenția de apă, revitalizează şi energizează organismul.

Recunoscut pentru efectele sale regeneratoare asupra organismului, mustul este un leac miraculos şi în detoxifierea organismului.

Ce beneficii are cura cu must

Cura cu must are o acţiune stimulatoare asupra sistemului nervos central, împiedicând procesul de putrefacție în intestinul gros, limitează acţiunea toxinelor în organism, favorizând eliminarea lor.

Este important ca înainte de începerea procesului de detoxifiere să se elimine din dietă produsele animale (carnea), băuturile alcoolice, alimentele procesate, cafeaua şi ciocolata.

Cura începe cu 0,5 litri de must zilnic, băut în 3 reprize, înaintea meselor principale, cantitatea crescând treptat până la 2 litri pe zi. Cantitatea creşte cu 100 ml. pe săptămână, până când se ajunge la 2 litri, cantitate care se va bea  timp de 3 zile (fără a mai bea şi altceva, dacă se poate).

Ulterior, se revine la cantitatea iniţială.

Cu cât cantitatea de must creşte, cu atât va scădea aportul alimentelor obişnuite, ajungând chiar la o dietă formată exclusiv din must.

În scop terapeutic, este recomandat mustul roşu, cel alb fiind indicat persoanelor obeze sau supraponderale, potrivit topremediinaturiste.ro

Citiţi şi: Când devine mustul periculos pentru sănătate. Este contraindicat unor categorii de persoane

×
Subiecte în articol: must medicament universal beneficii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close