Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile sexului asupra sănatații

Beneficiile sexului asupra sănatații

Beneficiile sexului asupra sănatații
09 Mar 2018   •   16:54

 Este dovedit științific că o viață sexuală activă, atunci când ești într-o relație, este benefică atât sănătății, cât și relației. Iată principalele motive! 
  
Sexul și atingerea umană în cuplu îmbunătățesc intimitatea dintr-o relație, atât în dormitor cât și în afară lui și motivează partenerii să încerce mai mult în relație. 
  
Sexul este dovedit să îmbunătățească memoria, cunoștințele generale și puterea minții la adulți. Acest lucru se întâmplă datorită producției mai accelerate de dopamină.  
  
Studiile arată că cuplurile care comunică mai bine sunt mai capabile să rezolve neînțelegeri sexuale, iar asta duce la o mulțumire mai mare în relație.  
  
Unele studii arată că sexul poate arde până la 100 de calorii pentru bărbați și 70 de calorii pentru femei, în numai 30 minute.  
  
Studiile arată o strânsă legătură între sex și sistemul imunitar. Sexul o dată sau de două ori pe săptămână este demonstrat că întărește sistemul imunitar.  
  
Sexul produce hormonii oxytocin și prolactin și scade cortisolul, hormonul stresului. 
  
Sexul este dovedit să ajute la eliberarea dureriolor de cap și a migrenelor. Cu toate acestea, pentru unele persoane, sexul poate fi declanșatorul durerilor. 
  
 Sursă: CNN Health  

×
Subiecte în articol: sănătate
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close