x close

Boala care ucide un român la fiecare 16 minute. Simptomele pot fi confundate ușor cu o simplă răceală

de A.M.P    |    07 Aug 2017   •   18:56
Boala care ucide un român la fiecare 16 minute. Simptomele pot fi confundate ușor cu o simplă răceală 482 Foto: pixabay.com

Mulţi dintre români află despre boală abia când este într-un stadiu foarte avansat.

La fiecare 16 minute, un român moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind înregistrate in fiecare an. Mulţi dintre românii suferinzi de cancer la plămâni află despre existenţa bolii în stadiul 4, foarte avansat, când şansele de supravieţuire sunt minime, după cum se arată într-un studiu GfK Onco Monitor, citat de doctorulzilei.ro.

Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificilă, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei răceli persistente sau cu tusea cauzată de fumat. În majoritatea cazurilor, afecţiunea este diagnosticată când deja se înregistrează metastaze.

Iată câteva simptome:

Tuse - Tusea persistentă, în special în lipsa unui motiv evident, precum răceala sau gripa, este un semn de alarmă.

Dificultăți de respirație - Este un simptom ce apare tardiv şi care de obicei semnifică obstrucţia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate însoţi de wheezing (şuierătură respiratorie) care nu dispare după tuse.

Durerea în piept - Poate avea un sediu şi o intensitate variabilă, însă întotdeauna este persistentă la tratamentul simptomatic.

Citește continuarea pe doctorulzilei.ro.

Citeşte mai multe despre:

boala simptome raceala cancer pulmonar
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati