Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Ca psihiatru tratez boli mintale. Într-o zi un preot mi-a cerut să consult o posedată. Am început să vorbesc cu femeia, care mi-a spus un secret cumplit despre mama. Cum e posibil să știe așa ceva?"

"Ca psihiatru tratez boli mintale. Într-o zi un preot mi-a cerut să consult o posedată. Am început să vorbesc cu femeia, care mi-a spus un secret cumplit despre mama. Cum e posibil să știe așa ceva?"

"Ca psihiatru tratez boli mintale. Într-o zi un preot mi-a cerut să consult o posedată. Am început să vorbesc cu femeia, care mi-a spus un secret cumplit despre mama. Cum e posibil să știe așa ceva?"
29 Mar 2018   •   16:01

"La sfârșitul anilor 1980, am fost prezentat unei preotese satanice. Ea se numea vrăjitoare și se îmbrăca cu haine întunecate, și se machia cu negru în jurul ochilor. În numeroasele noastre discuții, ea a recunoscut că se închina lui Satana ca "regină", scrie psihiatrul Richard Gallagher, în Washington Post.

Sunt un om de știință și un iubitor de istoriei; după ce am studiat clasicul la Princeton, m-am antrenat în psihiatrie la Yale și în psihanaliză la Columbia. Acesta este motivul pentru care un preot catolica mi-e cerut opinia prefoesională pe care am oferit-o gratuit pentru a verifica daca o femeie suferă de o boală psihică.

Aceasta se întâmpla în plină panică națională despre Satanism. (Într-un caz care a ajutat la inducerea isteriei, Virginia McMartin și alții au fost recent acuzați de ritualice satanice într-o grădiniță din Los Angeles, dar ulterior acuzațiile au fost abandonate.) Așadar, am fost înclinat spre scepticism. Dar comportamentul subiectului meu a depășit ceea ce am putut explica prin pregătirea mea. Ea putea spune unor oameni despre slăbiciunile lor secrete, cum ar fi mândria nejustificată. Știa cum muriser oameni pe care nu îi cunoscuse niciodată, inclusiv mama  mea și cazul fatal de cancer ovarian. Șase alte persoane mi-au spus că auziseră în timp ședințelor ei de exorcism cum femeia vorbea mai multe limbi, inclusiv Latina, complet străină ei. Aceasta nu era psihoză; a fost ceea ce pot descrie doar ca abilitate paranormală. Am concluzionat că era posedată. Mult mai târziu mi-a permis să-i povestesc povestea."

×
Subiecte în articol: psihiatru psiholog
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close