Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Campanie de vaccinare în toată ţara

Campanie de vaccinare în toată ţara

Campanie de vaccinare în toată ţara
19 Iul 2018   •   11:20

Zeci de copii cu vârste între 10 luni şi 18 ani din comunităţile defavorizate din zona oraşului Buhuşi au fost vaccinaţi. Campania de informare şi vaccinare a fost lansată de UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Pentru a-i convinge pe părinţi să-şi vaccineze copiii, echipe de medici şi voluntari vor merge prin judeţele din ţară. În turul de forţă pro-vaccinare a pornit însă şi ministrul Sănătăţii.

În colonia Bistriţei de lângă oraşul Buhuşi, aproape 160 de copii sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei. Aşa că ministrul Sănătăţii a pornit în campanie cu reprezentanţii UNICEF şi ai OMS ca să-i convingă pe părinţi că vaccinarea le poate salva viaţa. De altfel, cele mai grave cazuri de rujeolă pe care le-au tratat medicii de la spitalul de boli infecţioase din Iaşi au venit chiar din judeţul Bacău.

Zeci de părinţi au fost aduşi împreună cu copiii la centrul social din Buhuşi, unde medicii voluntari le-au explicat de ce este necesară imunizarea. Cei mai mulţi copii au fost vaccinaţi cu ROR şi cu serul împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Ajutorul pe care îl vom da medicilor de familie este tocmai acela de a forma echipe şi de a veni cu ei în comunităţi, pentru că vă imaginaţi, un medic de familie este greu să rezolve o astfel de problemă. Un loc unde sunt peste 200 de copii este foarte greu şi trebuie să-l înţelegem. Aţi văzut, sunt copii de 16 ani care nu au fost vaccinaţi niciodată până acum. Un mediator sanitar va trebui să insiste la acea familie.

Pieter Bult, reprezentant UNICEF: Suntem aici să lucrăm la campania de vaccinare, încercăm să imunizăm copiii care nu au fost încă vaccinaţi. Este foarte important să oprim înmulţirea cazurilor de rujeolă cu care ne confruntăm azi în România.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că astfel de acţiuni vor avea loc ţi în Caraş Severin, Olt şi Vaslui. Peste 14.500 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în România în ultima vreme, iar 59 de oameni au murit. La Bacău au fost 30 de îmbolnăviri şi patru decese.

×
Subiecte în articol: vaccinare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close