Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Care este cel mai periculos obiect din locuință

Care este cel mai periculos obiect din locuință

Care este cel mai periculos obiect din locuință
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Ian 2016   •   00:06

Suntem permanent conectati la internet, vorbim ore in sir la telefon, iar in case totul este de ultima tehnologie. Specialistii sustin insa ca aceasta tehnologie, care ne usureaza viata, ne poate afecta sanatatea.

Telefoanele mobile, sistemele wireless sau cuptoarele cu microunde emit campuri electromagnetice, spun expertii. Si medicii ne avertizeaza ca expunerea excesiva la aceste unde poate produce modificari de metabolism si dezechilibre nervoase, potrivit stirileprotv.ro.

Expertii Asociatiei pentru Protectia Consumatorului sustin ca cel mai daunator aparat pe care il avem in casa ar fi cuptorul cu microunde. Acesta, spun ei, ne radiaza de fiecare data cand il pornim, cu unde electromagnetice.

Adica o densitate de putere de 31 de wati pe metru patrat. Si asta in conditiile in care, un ordin al Ministerului Sanatatii arata ca pentru astfel de aparate densitatea de putere NU trebuie sa depaseasca 10 wati/mp. Tot Ministerul Sanatatii spune insa ca, daca valorile sunt depasite, NU ar trebui sa existe intervale mai mari de 6 minute in care acestea sa radieze peste limita legala.

Nu doar cuptorul cu microunde pare sa fie daunator, dupa cum sustin expertii APC, care susțin că și uscatorul pentru par este daunator.
Si in cazul sistemelor wireless Ministerul Sanatatii a stabilit ca limita nepericuloasa e de 10 wati pe mp sau de 10.000 de miliwati/mp. Ori din masuratori rezulta valori chiar si de doua ori mai mari. Soluția în acest caz e internetul prin cablu.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close