Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Care este legătura dintre mersul la cumpărături şi durerile lombare

Care este legătura dintre mersul la cumpărături şi durerile lombare

Care este legătura dintre mersul la cumpărături şi durerile lombare
Sursa foto: Foto: pexels.com
20 Feb 2019   •   19:30

De multe ori, după o zi petrecută la mall, făcând cumpărături, ți se declanșează o criză de dureri de mijloc greu de suportat. Există o legătură între shopping și durerile lombare.

Mișcările făcute -Când mergi la cumpărături, faci două mișcări în repetate rânduri: te apleci și te răsuceșți. În timp ce alegi produsele, pipăi materialele, probezi hainele, aceste două mișcări sunt cele pe care le faci cel mai des. Din păcate însă, când abuzezi de aceste mișcări și mai ai și câteva pungi de cumpărături grele în mâini, pui presiune mărită pe musculatura zonei lombare.

Geantă și pungile de cumpărături grele - Specialiștii sunt de părere că ideal ar fi că greutatea genții purtate pe umăr să nu depășească 10% din greutatea corporală.

Încălțările nepotrivite - Nu îți dai seama, însă atunci când mergi la cumpărături, mai ales dacă vorbim de mall, faci mult mai mulți pași decât într-o zi obișnuită. De aceea este foarte important să porți încălțăminte adecvată.

Deshidratarea - Atunci când mergem la cumpărături uităm să ne satisfacem nevoile primare, cum ar fi nevoia de apă și cea de hrană, potrivit doc.ro

×
Subiecte în articol: cumparaturi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close