Care sunt E-urile chimice din alimente și ce boli ne aduc! Medic: ”Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește”

de Andreea Cigolea    |    20 Sep 2020   •   11:00
Care sunt E-urile chimice din alimente și ce boli ne aduc! Medic: ”Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește”

Știm deja că organismul uman este bombardat zilnic cu fel de fel de aditivi alimentari, unii dintre ei greu de identificat. Mai exact, ”vestite” E-uri. Din păcate aceste substanțe se găsesc în mai toate alimentle de pe piață.

Medicul Radu Țincu a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care sunt de fapt E-urile bune, dar și cele pe care ar trebui să le evităm cât putem de mult. Mare atenție! Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește.

Nu toate E-urile sunt periculoase. E-urile bune de pe etichetele alimentelor

- acid ascorbic
- caroteni
- coloranți naturali 

La acest moment în Uniunea Europeană nicio substanță periculoasă nu se mai regăsește pe lista de ingrediente a alimentelor. E-urile periculoase sunt eliminate din alimentația umană. 

Care sunt E-urile chimice din alimente

- conservanți 
- coloranți 
- aditivi alimentari

E-urile în exces ne fac rău pentru că sunt niște substanțe chimice care nu sunt metabolizate de organism ca și nutrienți iar ficatul suferă cel mai mult. E-urile consumate în exces pot duce la un „ficat gras”.

Bolile pe care le putem face din cauza E-urilor

- boli inflamatorii intestinale
- intoleranțe digestive 
- alergii alimentare 

Parteneri
x close