Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Care sunt simptomele gripei și ce trebuie să avem în vedere pentru a ne proteja

Care sunt simptomele gripei și ce trebuie să avem în vedere pentru a ne proteja

Care sunt simptomele gripei și ce trebuie să avem în vedere pentru a ne proteja
Sursa foto: foto- Pexels
07 Mar 2018   •   09:04

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza gripei a ajuns la 84, potrivit informațiilor date de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 

Gripa poate fi recunoscută de oameni prin anumite simptome. Gripa sezoniera este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii şi uneori plămâni). Cu toate că unele infecţii pot fi foarte uşoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreţii nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.  

Puteti recunoaşte o viroză respiratorie alta decât gripa, după debutul mai lent al bolii (începe uşor cu usturimi în gat, nas înfundat, dureri de cap) cât şi după evoluţia mai uşoară a bolii. Aceste forme de viroze respiratorii (răceala) sunt cauzate de alte virusuri respiratorii (adenovirus, virus sinciţial respirator, virusuri paragripale etc.), potrivit Adevărul

Pentru a fi mai rezistenți și a vă proteja împotriva acestei boli ar trebui să vă vaccinați înainte de a începe sezonul de gripă, să vă spălați pe mâini cât mai des, să vă acoperiți nasul și gura cu un șervețel atunci când strănutați. 

×
Subiecte în articol: gripa
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close