Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cazul Burnei. Scrisoarea impresionantă a unui medic care a lucrat cu profesorul implicat în scandalul momentului

Cazul Burnei. Scrisoarea impresionantă a unui medic care a lucrat cu profesorul implicat în scandalul momentului

Cazul Burnei. Scrisoarea impresionantă a unui medic care a lucrat cu profesorul implicat în scandalul momentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Dec 2016   •   10:00

Un medic român care acum profesează în străinătate și a fost rezident al profesorului Gheorghe Burnei a vorbit public despre experiența profesională pe care a avut-o cu doctorul implicat acum în scandalul momentului. 

Roman Marchitan are 36 de ani și este un chirurg ortoped care profesează de șase ani la un spital din Franța. După ce a citit ancheta din presa de la noi despre medicul Burnei, fostul său rezident a trimis o scrisoare, publicată de Casajurnalistului.ro, site-ul care a publicat cazul.

Am fost unul din rezidenţii lui (al lui Burnei - n.r.) şi acea perioadă culminase cu decizia mea de a mă lăsa de medicină. (...) în ciuda ameninţării lui Burnei «bă, tu nu vei termina niciodată rezidenţiatul, ascultă la mine», am devenit chirurg ortoped. (...)

Vă confirm, subiectul e cât se poate de bine fondat. Ştiu că sunteţi conştientă de amploarea catastrofei, dar vă asigur că aţi publicat un caz. Unul. Presupun că sunt sute sau mii. (...) Noi, medicii, am fi avut obligaţia să sesizăm Colegiul Medicilor, instituţia care are prerogative supreme în sancţionarea practicilor deviante. Mă pufneşte râsul când scriu. Colegiul Medicilor e o structură atât de flască încât nu sancţionează decât în momentul în care este sigur că individul e condamnat definitv de justiţie, to be on the safe side. Dacă nu mă credeţi, îi puteţi întreba.

Ştiţi ce i se întâmplă unui rezident de ortopedie pediatrică dezavuat de Burnei? Nu termină niciodată rezidenţiatul de ortopedie pediatrică”, a scris medicul român, fost rezident al lui Gheorghe Burnei.

Întreaga scrisoare a medicului român, pe Casajurnalistului.ro.

Citiți și Detalii șocante. Surse: Doctorul Burnei ar fi implantat unor copii fragmente de oase de vită, bucăţi de tanc și şuruburi din comerţ

Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat duminică în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță.

De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Ce spune Gheorghe Burnei despre experimentul care a schilodit pe viaţă o fată

×
Subiecte în articol: Gheorghe Burnei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close