Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce boală ucide tot mai des româncele sub 50 de ani. Anunțul alarmant al medicilor

Ce boală ucide tot mai des româncele sub 50 de ani. Anunțul alarmant al medicilor

Ce boală ucide tot mai des româncele sub 50 de ani. Anunțul alarmant al medicilor
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Mar 2018   •   20:20

Incidenta in crestere a bolilor cardiovasculare (infarct, accident vascular cerebral etc.) nu mai este o noutate nici pentru populatie, nici pentru lumea medicala. Ceea ce ii ingrijoreaza mai mult pe specialisti este ca vad din ce in ce mai multe femei tinere victime ale bolilor de inima.

Uneori infarctul trece neobservat pe motiv ca ar fi un simplu „atac de panica”. Simptomele sunt usor de confundat la femei, comparativ cu barbatii, unde durerea puternica in piept este semnul tipic de infarct, scrie 20minutes.fr, citat de realitatea.net.

„Infarctul de miocard la femei sub 50 de ani s-a triplat in ultimii 15 ani”, declara prof. Claire Mounier, presedintele Federatiei Franceze de Cardiologie, citata de

Peste 60% dintre cazurile de infarct la femei sunt cauzate de fumat, potrivit FFC. Riscul de infarct creste mai ales dupa 35 de ani la fumatoarele care utilizeaza anticonceptionale pe baza de estrogen si progesteron. Cat despre obezitate, pe parcursul ultimilor 10 ani, ea a crescut preponderent la femeilor de peste 18-25 de ani.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close