Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce efect are ciocolata neagră asupra organismului

Ce efect are ciocolata neagră asupra organismului

 Ce efect are ciocolata neagră asupra organismului
20 Ian 2018   •   13:11

Ciocolata neagră este desertul prietenos cu silueta și cu sănătatea ta. Pentru că aduce o mulțime de beneficii întregului organism, este recomandată să fie consumată zilnic, desigur, în cantități potrivite.

Cu un conținut ridicat de fenoli, ciocolata neagră ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, datorită flavonoidelor și antioxidanților pe care îi conține într-o cantitate mai mare decât cea cu lapte sau cea albă, acesta menține sănătatea inimii.

Scade colesterolul rău

Potrivit Universității de Medicină Integrativă din Michigan, s-a contatat că ciocolata neagră poate duce la micșorarea nivelul colesterolului rău (LDL), reduce riscul cheagurilor de sânge, ajută la micșorarea presiunii arteriale, crește nivelul de serotonină și endorfine, oferind organismului mineralele de care are nevoie, precum calciul sau potasiul.

Menține silueta

Dacă vrei să slăbești sau să previi acumularea kilogramelor în plus, poți consuma cu încredere ciocolată neagră, însă nu în cantități mari, ci doar câteva cuburi pe zi. Deoarece este bogată în antioxidanți, ajută la reducerea inflamațiilor apărute la nivel superior.

Alege sortimente de calitate

Este recomandat să acorzi atenție ingredientelor menționate pe etichetă, deoarece există și sortimente cu un conținut scăzut de cacao. Pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care le aduce organismului, e bine să mănânci ciocolată cu un procent ridicat de cacao, de minimum 60%. În plus, e bine să eviți ciocolata cu zahăr adăugat sau arome artificiale.

sursa: www.clickpentrufemei.ro

×
Subiecte în articol: ciocolata
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close