Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă dacă mânânci prea des cartofi

Ce se întâmplă dacă mânânci prea des cartofi

Ce se întâmplă dacă mânânci prea des cartofi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Mai 2016   •   10:50

Cartofii sunt unul dintre alimentele cele mai frecvent consumate din lume.

Cercetătorii americani sugerează că înlocuirea unei porţii pe zi de cartofi fierţi, copţi sau piure cu o porție de legume non-amidonoase este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune, scrie sciencedaily.com.

Cartofii, în comparaţie cu alte legume, au un indice glicemic ridicat, astfel încât poate declanşa o creştere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

×
Subiecte în articol: cartofi hipertensiune
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close