Antena 3 Actualitate Sănătate Ce trebuie să ştii despre bacteria care duce la creşterea riscului de cancer

Ce trebuie să ştii despre bacteria care duce la creşterea riscului de cancer

29 Noi 2017   •   09:27
Ce trebuie să ştii despre bacteria care duce la creşterea riscului de cancer
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Helicobacter Pylori, carnea roşie, fumatul şi stilul de viaţă ne pot îmbolnăvi de cancer. Cancerele digestive sunt extrem de periculoase, ne avertizează specialişti gastroenterologi.

„Alimentaţia dezechilibrată poate fi un factor de risc pentru toate tipurile de cancer gastric şi mă refer aici la consumul excesiv de grăsimi saturate, de produse super procesate, de alcool, de insuficienţa aportului de fibre. În plus, extrem de periculos pentru sistemul nostru digestiv este excesul de carne roşie. Am constatat la mulţi dintre pacienţii noştri cu cancere gastrice prezenţa acestor obiceiuri culinare şi, de aceea, recomandăm eliminarea acestora”, spune medicul gastroenterolog Cem Aygün, specialist în endoscopie digestivă, potrivit Descoperă.

În topul cancerelor digestive diagnosticate de medici sunt cele de colon, pancreas, stomac şi esofag. Pe lângă dieta săraca în legume şi fructe, fumatul este responsabil pentru riscul crescut de cancer digestiv.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close