Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ceaiul care echilibrează tensiunea arterială şi ajută când suntem răciţi. Lidia Fecioru: "Cura este de patru luni"

Ceaiul care echilibrează tensiunea arterială şi ajută când suntem răciţi. Lidia Fecioru: "Cura este de patru luni"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, în cadrul rubricii Leacul zilei, ceaiul care echilibrează tensiunea arterială şi ne ajută atunci când suntem răciţi.

Ceaiul care echilibrează tensiunea arterială şi ajută când suntem răciţi. Lidia Fecioru: "Cura este de patru luni"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    31 Aug 2022   •   10:00

"Ceaiul de ce de pin este foarte bun pentru tensiunea arterială. Ne putem face o perniţă de ace de pin pe care să o punem la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, să o încălzim pentru 20-30 de secunde, şi să ne punem comprese când suntem răciţi, la gât, la sinusuri.

Îndeosebi, ceaiul de ace de pin este pentru tensiunea arterială.

Acele de pin trebuie tăiate mai mărunt, se pun cinci linguri de ace de pin, se pun două linguri de măceşe, măcinate, şi o lingură de coajă de ceapă.

Se toarnă un litru de apă, se fierbe la foc mic zece minute, trecem prin sită sau printr-un tifon, iar peste cantitatea de ceai mai turnăm apă clocotită până ajungem la un litru.

Această cantitate o împărţim în două, câte 500 de mililitri, şi apoi bem două zile. Pentru două zile ne ajunge. Cura de tratament este cam de patru luni, iar apoi se bea doar la nevoie", a explicat Lidia Fecioru.

Ce beneficii are ceaiul de ace de pin

Ceaiul de ace de pin este folositor pentru a trata:
– boli ale inimii;
– venele afectate de varice;
– oboseala muşchilor;
– scleroza;
– afecţiuni ale rinichilor;
– întăreşte nervii oculari;
– tratamentul pentru ochi se referă la boli care au afectat muşchii conjunctivi ai ochilor;
– tratarea cangrenelor;
– are efect asupra muşchilor netezi care încadrează venele sanguine.

Compuşii organici din ceaiul de ace de pin ajută la susţinerea sistemului circulator şi creşterea de celule roşii din sânge, mărind astfel oxigenarea organelor, stimulând nivelurile de energie şi prevenind anemia, oboseala, durerea musculară şi insuficienţa cognitivă.

Una dintre cele mai comune aplicaţii ale acestui ceai este prevenirea sau tratamentul bolilor respiratorii. În plus, este recomandat pentru calmarea inflamaţiei tractului respirator, care ajută la ameliorarea tusei, durerilor de gât şi a unor afecţiuni respiratorii mai grave, cum ar fi astmul.

Pinul s-a dovedit a fi un excelent expectorant, ajutând la eliminarea excesului de mucus din tractul respirator, neutralizând în acelaşi timp orice agenţi patogeni sau bacterii găsite în sinusuri.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse ceai
Parteneri
Horoscop 8 decembrie 2023. Racii primesc un semn bun
x close