Antena 3 Actualitate Sănătate Celebru medic nutriționist: Nu există niciun argument contra cărnii de porc

Celebru medic nutriționist: Nu există niciun argument contra cărnii de porc

06 Dec 2015   •   18:06
Celebru medic nutriționist: Nu există niciun argument contra cărnii de porc

Dr. Mihaela Bilic ne asigură că putem mânca liniştiţi carne de porc, sarmale, piftie, chiar şi câteva feliuţe de slăninuţă, atât timp cât suntem cumpătaţi. Ea desfiinţează miturile legate de carnea de porc, spunând că nu există niciun argument pentru care aceasta nu ar trebui inclusă în alimentaţia copiilor, scrie adevarul.ro.

Pentru dr. Mihaela Bilic, autoarea bestseller-urilor de nutriţie „Trăiesc, deci mă abţin“ şi „Sănătatea are gust“, alimentaţia sănătoasă poate fi definită prin două cuvinte-cheie: moderaţia şi diversitatea. „Mâncarea nu trebuie să fie nici perfectă, nici ideală, nici excesiv de sănătoasă. Noi, oamenii, am fost lăsaţi de natură să împărţim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu există grade de comparaţie. A vrea noi să inventăm un aliment mai sănătos ca altul este de-a dreptul stupid. După cum scrie în cărţile de nutriţie, doza face otrava. Dacă ne propunem să mâncăm excesiv de sănătos şi mâncăm numai seminţe de in, bineînţeles, că ne vor face rău. Alimentaţie sănătoasă înseamnă moderaţie ca şi cantitate şi diversitate. Deci, important este să mâncăm puţin din tot“, a mărturisit dr. Mihaela Bilic.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close