Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Circa 70% din vopselele de păr din România sunt cancerigene!

Circa 70% din vopselele de păr din România sunt cancerigene!

Circa 70% din vopselele de păr din România sunt cancerigene!
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Feb 2016   •   19:35

Un studiu făcut recent de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a scos la iveală că aproape 70% din vopselele pentru colorarea părului ar trebui retrase urgent de la comercializare.

Concret, în perioada 10 - 15 februarie 2016, reprezentanţii organizaţiei au achiziţionat 48 de tipuri de vopsea pentru colorarea părului din marile magazine, farmacii şi magazine naturiste şi au analizat, ulterior, etichetele acestora, din prisma ingredientelor şi a corectitudinii informaţiilor care se regăsesc pe ambalaj.


Totodată, s-a analizat nivelul de toxicitate al ingredientelor, arată un comunicat de presă. Cercetarea a scos la iveală că cele mai multe vopsele de păr provin din Germania (21%), Italia (17%), Bulgaria (15%) şi România (13%).

Potrivit cercetării, 77% din vopsele au în compoziţie dioxane, 75% conţin amoniac, în timp ce 69% au în compoziţie para-fenilendiamină. Acesta din urmă este cel mai periculos ingredient care se regăseşte în compoziţia copselelor de păr, el fiind conţinut de mai mult de jumătate din produsele care se află la raft.

„Para-fenilendiamina pătrunde în firele de păr şi foliculii acestora şi afectează proteinele din piele, favorizând apariţia reacţiilor  alergice. Pielea poate deveni roşie, cu leziuni pline cu lichid, poate da senzaţie de arsură şi mâncărime. Reacţiile alergice pot include şi dificultăţi în respiraţie, care pot deveni fatale”, transmit cei de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Mai multe, pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: protectia consumatorilor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close