Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Motivul pentru care nu trebuie să combinați niciodată cireșele cu alte fructe sau alimente

Motivul pentru care nu trebuie să combinați niciodată cireșele cu alte fructe sau alimente

Nutriționistul Mario Popescu este de părere că este extrem de important să mâncăm zilnic fructe și legume, în special pe cele de sezon.

Motivul pentru care nu trebuie să combinați niciodată cireșele cu alte fructe sau alimente
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    19 Mai 2022   •   12:00

”Începe vara, natura ne oferă o multitudine de fructe, legume pe care trebuie să le consumăm și nu degeaba ni le oferă acum. Noi venim după perioada de iarnă în care nu am avut să spun așa acces la vitamine de calitate cu biodisponibilitate ridicată.

Organismul este slăbit și natura a venit cu soluția. Mă refer din plin de tot ceea ce avem nevoie pentru a ne întări sistemul imunitar pentru perioada rece ce va urma”, a explicat Mario Popescu la ProTV, citat de DcMedical.

Cu toții așteptăm cireșele, care sunt unele dintre cele mai iubite fructe. Acestea conțin o cantitate mare de antioxidanți și o mulțime de vitamine, însă trebuie mâncate corect pentru a nu avea impact asupra siluetei.

Cireșele nu se combină niciodată cu alte fructe

”În momentul de față cireșele sunt o sursă foarte, foarte bună, în principal din complexul de vitamine B. De asemenea, ele au o cantitate foarte mare de antioxidanți, ne ajută  foarte mult la întărirea sistemului cardiovascular, detoxifiere. De asemenea eliminarea pietrelor la rinichi. Au foarte, foarte multe proprietăți.

Nu trebuie să ne îngrijorăm din punct de vedere al cantității pe care o putem consuma atâta timp cât le consumăm monofruct, respectiv le consumăm ca și gustare doar monofruct. Înainte cu 2 ore de masă sau la o oră după masă, putem consuma câte porții de cireșe vrem pe zi fără să ne îngrijorăm.

Chiar și diabeticilor le sunt recomandate. Conform ultimelor studii făcute în general pe persoane care prezentau diabet, care au consumat până la 20 de porții de fructe și legume pe zi, nu le-au impactat absolut deloc negativ glicemia, din contră, le-a normalizat și le-a echilibrat glicemia.

Cireșele nu  îngrașă atâta timp cât sunt consumate monofruct, cât nu sunt combinate cu alte alimente, ele nu îngrașă”, a explicat nutriționistul Mario Popescu.

×
Subiecte în articol: cirese
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close