Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Clinica Gral Medical dezminte informația că va colabora cu dr. Gheorghe Burnei, acuzat de malpraxis și mită

Clinica Gral Medical dezminte informația că va colabora cu dr. Gheorghe Burnei, acuzat de malpraxis și mită

Clinica Gral Medical dezminte informația că va colabora cu dr. Gheorghe Burnei, acuzat de malpraxis și mită
de M.Z.    |    15 Iul 2017   •   14:19

Clinica Gral Medical dezminte informaţiile legate de posibila colaborare cu medicul Gheorghe Burnei, neavând nici secţie de Ortopedie în care acesta ar putea să activeze, informează o televiziune de știri.

"Gral Medical nu are în prezent secție de ortopedie, dotarea secţiilor existente este orientată către chirurgia oncologică, iar tratamentul este ţintit către adulţi, şi nu către copii. Afirmaţiile legate de posibila colaborare au fost asumate în mod solitar de către băiatul medicului, pe pagina proprie dintr-o rețea cunoscută de socializare", susţine clinica, precizând că "Gral Medical nu a încheiat nicio formă de colaborare cu medicul Burnei Gheorghe și nu are configurat în softul medical servicii medicale și orar pentru specialitatea ortopedie".

Comunicatul Gral Medical conţine şi o declaraţie a fondatorului clinicii, Robert Şerban, care a spus că în cadrul spitalului nu sunt oferite intervenţii pe ortopedie la copii sau adulţi, investiţiile efectuate până acum fiind ţintite către servicii de diagnostic şi tratament oncologic.

Fiul profesorului Gheorghe Burnei, dr. Cristian Burnei, a anunţat vineri pe pagina sa de Facebook că, din 19 iulie, tatăl lui acordă consultaţii în Centrul Medical Gral, medicul având interdicţie să lucreze în unităţi sanitare publice după ce a fost acuzat de luare de mită

Anul trecut, în luna decembrie, anchetatorii l-au acuzat pe Burnei de luare de mită, dar și de malpraxis. Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

La sfârșitul anului trecut, Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță. De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Profesorul Burnei, suspendat din activitate de UMF Carol Davila

Ce spune Gheorghe Burnei despre experimentul care a schilodit pe viaţă o fată

Citiți și Detalii șocante. Surse: Doctorul Burnei ar fi implantat unor copii fragmente de oase de vită, bucăţi de tanc și şuruburi din comerţ

×
Subiecte în articol: Gheorghe Burnei luare de mita
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close