Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Afecțiunea care nu te lasă să te îngrași: sună ca un vis, dar poate fi mortală!

Afecțiunea care nu te lasă să te îngrași: sună ca un vis, dar poate fi mortală!

Afecțiunea care nu te lasă să te îngrași: sună ca un vis, dar poate fi mortală!
05 Mar 2018   •   13:10

Rebecca Sanders, de 34 ani, din Marea Britanie povestește despre condiția ei rară, care nu îi permite să se îngrașe, numită lipodistrofie familiala partiala (LFP). Crescând, aceasta a crezut că are doar un metabolism rapid, deoarce mânca foarte mult fară să se îngrașe nici măcar un kilogram. Aceasta mărturisește că ”puteam să mănanc o masă cu trei feluri, să continuu cu un burger și cartofi prăjiți în drum spre casă și să termin cu vreo două pachete de biscuiți”.
 

Odată ce a realizat că acest stil de viață nu este normal și nu este vorba doar de un metabolism rapid, Rebecca a apelat la ajutorul doctorilor, care i-au descoperit condiția, care este una foarte rară, și de multe ori trece neobservată sau este greșit diagnosticată.

 

Din păcate, acestă condiție nu vine doar cu un apetit enorm, ci și cu diabet de tip doi, Rebecca având nivelul de insulină de 50 de ori mai mare decât cel normal, din cauza depozitării celulelor grase în corp, și sindromul ovarelor polichiste, care îi poate afecta fertilitatea.

 

La momentul diagnosticării, nu exista tratament pentru LFP, însă Rebecca a devenit una dintre primii pacienți care să primească injecții cu leptină, create pentru combaterea obezitații. Aceste injecții i-au scăzut apetitul, și au ajutat-o cu diabetul, însă curand, aceste injecții s-ar putea să nu mai fie disponibile, deoarece ele nu par a funcționa în tratarea obezității.
 

Acum Rebecca este speriată de faptul că poate ajunge iar la un apetit de necontrolat și la injecții zilnice de insulină.

 

Sursa: Daily Mail

×
Subiecte în articol: dieta diabet Marea Britanie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close