Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?

Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?

De-a lungul timpului alimentația a suferit schimbări importante, iar astăzi ne confruntăm cu o adevărată dilemă în ceea ce privește alegerea unei diete adecvate. Cercetători și specialiști în domeniul nutriției și alimentației vor analiza această temă, în cadrul Conferinței ”Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?”

Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2021   •   15:39

Dezbaterea face parte din seria conferințelor științifice INOVALIMENT, organizate de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Conferința va avea loc joi 24 iunie, începând cu ora 16:00 și va fi un eveniment mixt, atât cu prezență fizică, cât și cu participare online. Participarea este gratuită.

Ce vom mânca în viitor? Este întrebarea care preocupă societatea actuală. Resursele limitate, poluarea, creșterea populatiei si incidența bolilor metabolice au adus în analiză transformarea sistemului alimentar si dietele viitorului. În cadrul dezbaterii vom analiza transformarea sistemului alimentar din perspectiva cercetării știintifice și a medicinei de precizie, dar și din perspectiva consumatorului și a dietelor pe care acesta și le asumă. Vom căuta să înțelegem dacă veganismul este o alegere personală sau o condiție responsabilă pentru viitorul planetei?”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

Printre specialiștii care vor dezbate aceste teme se numără: Dr. Anca Hâncu, Medic Nutriționist Metabolic Balance, Conferențiar Corina Zugravu, Medic Primar Igiena Alimentației și Nutriție, UMF Carol Davilla, Dr. Simona Carniciu, Medic Diabetolog, Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar, USAMV Cluj, Prorector și Șef de Cercetare, Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în programe medicale personalizate, Florentina Opriș, prezentator TV, specialist în nutritie, sport și terapii alternative.

Conferința va avea loc în Sala Mozart a Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești, nr. 16. Cei care doresc să participe la conferință trebuie să completeze un formular, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close