Antena 3 Actualitate Sănătate Creierul, un alt organ vital afectat de coronavirus. Pot apărea complicații severe

Creierul, un alt organ vital afectat de coronavirus. Pot apărea complicații severe

06 Apr 2020   •   10:56
Creierul, un alt organ vital afectat de coronavirus. Pot apărea complicații severe
Sursa foto: Hepta

În urma unui studiu, doctorii de la Spitalul Henry Ford vin cu o mărturisire surprinzătoare. Se pare că noul COVID-19 poate afecta și creierul, provocând o boală la fel de gravă ca cea a plămânilor.

“Pe măsură ce numărul pacienților COVID-19 crește la nivel mondial, medicii din clinici și radiologiștii trebuie să investigheze și statusul mental alterat printre cei infectați cu noul coronavirus”, arată raportul specialiștilor din Detroit, publicat recent.

“Acest lucru este important de adus în discuție, astfel că medicii ar trebui să investigheze și alterarea nivelului de conștiință în cazul pacienților cu COVID-19. Este o complicație a bolii la fel de gravă ca cea  survenită la nivelul plămânilor”, afirmă Elissa Fory, neurologist în cadrul clinicii Henry Ford, membră a echipei de experți care a pus diagnosticul amintit mai sus.

“Trebuie să ne gândim cum putem să încadrăm pacienții cu boli neurologice grave în schema de tratament”, a mai spus specialistul american.

Continuarea aici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close