Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Se anunţă creşteri salariale pentru personalul medical

Se anunţă creşteri salariale pentru personalul medical

Se anunţă creşteri salariale pentru personalul medical
14 Mar 2016   •   12:11

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat luni că va susține în Guvern creșterile salariale așteptate de personalul medical pentru anul 2016, transmite Agerpres.

"Am semnat un acord cu Federația Sanitas și este o hârtie semnată, oficială. Eu cred în strânsul de mâini. Cred că atunci când am dat mâna, după ce am semnat acordul, am făcut un parteneriat real. Începem cu rezolvarea inechităților. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni în sistem. Acest lucru, în mod evident, reprezintă o prioritate. Știu că aveți așteptări mari de la anul 2016. Să așteptăm o a doua creștere cu 25% a salariilor. Susțin acest lucru și îl voi susține în fața Guvernului", a afirmat ministrul, într-o conferință organizată de Federația Sanitas.

El a spus că împreună cu reprezentanții Federației Sanitas va promova memorandumul pentru deblocarea posturilor din sistem.

"De asemenea, împreună cu dumneavoastră, sunt convins că vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, știu cum este atunci când noaptea, pe Terapie Intensivă, sunt două asistente și pe secție uneori una. Am trăit aceste lucruri, știu cum este și știu cât de dificil este ca a doua zi, uneori, să trebuiască să rămâi la serviciu și să continui activitatea. Sunt convins că împreună vom putea găsi soluții viabile pentru a rezolva problemele", a susținut reprezentantul MS.

×
Subiecte în articol: cresteri salariale sănătate
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close