Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Criză de citostatice la Spitalul Universitar din București

Criză de citostatice la Spitalul Universitar din București

Criză de citostatice la Spitalul Universitar din București
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Iun 2017   •   22:53

Citostaticele, medicamentele esențiale pentru pacienții bolnavi de cancer nu mai există în farmacia Spitalul Universitar din București. Reprezentanţii unităţii medicale spun că este o sincopă în aprovizionare, însă cei care luptă pentru drepturile pacienţilor susţin că situaţia este la fel de gravă şi în alte spitale din ţară, potrivit libertatea.ro.

„Furnizorul nu a putut onora comanda spitalului din cauza lipsei stocului. Au fost făcute demersurile necesare pentru achiziţia din alte surse, iar mâine sau poimâine medicamentele care lipsesc vor ajunge în farmacia spitalului”, ecplică reprezentanții Spitalului Universitar

Între timp, pacienţii aşteaptă. Iar bolnavii de cancer de cele mai multe ori nu au timp să aştepte.

Cei care luptă pentru drepturile pacineţilor susţin că situaţia ar fi mult mai gravă.

„Este o problemă naţională, asta din cauza anumitor probleme ivite la preţul de decontare. Deci, de vină consider că este Ministerul Sănătăţii care este obligat să asigure continuitatea acestor tratamente în circuitul spitalicesc şi nu numai. Această întârziere nu se datorează medicilor sau managerilor de spital, se datorează sistemului, politicilor dezastruoase ale Ministerului Sănătăţii,” precizează Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

 

 

×
Subiecte în articol: criza citostatice cancer
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close