Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Criza vaccinurilor hexavalente se rezolvă. Ministrul Sănătății: 107.000 de doze vin săptămâna viitoare

Criza vaccinurilor hexavalente se rezolvă. Ministrul Sănătății: 107.000 de doze vin săptămâna viitoare

Criza vaccinurilor hexavalente se rezolvă. Ministrul Sănătății: 107.000 de doze vin săptămâna viitoare
de M.Z.    |    20 Ian 2016   •   18:15
Criza vaccinurilor hexavalente care afectează profund sistemul sanitar din România se va rezolva săptămâna viitoare, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu, în exclusivitate la Antena 3.
 
”Am reușit să deblocăm situația vaccinului hexavalent, nu e o situație specifica României, e o problemă mondială. (...) 107.000 de doze de vaccin vin la noi săptămâna viitoare”, a declarat ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu, miercuri, în exclusivitate, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Problema, susține demnitarul, vine din faptul că pentru accest vaccin sunt numai doi producători, iar cererea este foarte mare.
 
Zeci de mii de copii riscă boli grave din cauza lipsei dozelor de vaccin hexavalent, după ce compania producătoare nu a mai reuşit să onoreze comenzile. 
 
Hepatita B, poliomielita sau tusea convulsivă sunt doar câteva dintre maladiile pe care riscă să le dezvolte copiii care nu au fost imunizaţi cu vaccinul hexavalent. În mod normal, acesta se administrează la vârstele de două, patru și 11 luni. 
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close