Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Culoarea ochilor dezvăluie o mulţime de lucruri despre sănătatea ta. De ce este riscant să ai ochii albaştri

Culoarea ochilor dezvăluie o mulţime de lucruri despre sănătatea ta. De ce este riscant să ai ochii albaştri

Culoarea ochilor dezvăluie o mulţime de lucruri despre sănătatea ta. De ce este riscant să ai ochii albaştri
17 Oct 2018   •   21:44

Ai ochi negri sau căprui? Este posibil ca riscul de a dezvolta o formă de cancer la aceştia să fie mai scăzută decât în cazul persoanelor cu ochii deschişi la culoare.

Ochii şi cantitatea de zahăr din sânge - Un studiu realizat la nivel european în 2011 a scos la iveală faptul că persoanele cu ochi albaştri şi piele deschisă la culoare sunt mai predispuse la a face diabet de tip I, decât cele cu ochi şi piele închise la culoare.

Pierderile de auz - Studiile arată că într-un mediu cu zgomote puternice, oamenii cu ochi căprui au o pierdere mai mică a auzului decât persoanele ale căror ochi au o nuanţă albastră.

Dependenţa de alcool - Nu doar că eşti mai predispus la consumul de alcool, dacă ai ochi albaştri, dar, conform unui studiu din 2015, eşti şi mult mai dispus să dezvolţi dependenţă.

Culoarea ochilor şi vitiligo - Dacă ai ochi albaştri, este mai puţin probabil să suferi de această afecţiune care produce decolorarea pielii pe anumite zone din corp, potrivit csid.ro.

×
Subiecte în articol: sănătate
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close