Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum să bei cafeaua, ca să slăbeşti. Medic: "Uiţi de foame, rămâne în stomac 3 ore, ca ciorba"

Cum să bei cafeaua, ca să slăbeşti. Medic: "Uiţi de foame, rămâne în stomac 3 ore, ca ciorba"

Cafeaua, lichidul negru şi uşor amărui pe care îl bem zilnic, ne ajută să şi slăbim, dacă este consumată într-un anumit fel.

Cum să bei cafeaua, ca să slăbeşti. Medic: "Uiţi de foame, rămâne în stomac 3 ore, ca ciorba"
Sursa foto: unsplash.com
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2022   •   08:00

Licoarea de pe masa românilor din fiecare dimineaţă are mult beneficii pentru sănătate. Nu numai că ne trezeşte de la primele ore, dar ne ajută să şi topim kilogramele în plus, pentru că accelerează reacţiile metabolice, spun nutriţioniştii.

De asemenea, cofeina nu ne trezeşte numai pe noi, ci şi tubul digestiv, prevenind astfel constipaţia, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Medic: Cafeaua pune pe fugă depozitele de grăsime

Câteva ponturi, ca să slăbim mai eficient: cafeaua e bine să fie băută cu jumătatea de oră înainte de a face efort fizic, iar un alt secret este că ea opreşte pofta de mâncare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. 

Și nu doar pe noi, ci și pe tubul digestiv - mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. 

Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 de minute înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. 

Dr. Mihaela Bilic: "Cafeaua cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 3 ore, ca ciorba"

Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. 

Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă.

Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești. 

Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame. Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare", conchide medicul pe pagina sa de Facebook.

Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”

Un fruct gustos, ieftin și la îndemâna oricui poate fi alternativa sănătoasă la o ceașcă de cafea, mai ales atunci când ora nu ne mai permite să consumăm cafeină.

Cercetătorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor, spune că un măr ne dă mai multă energie decât o cafea.

Se întâmpla asta datorită conținutului bogat în vitamina C, minerale și fibre.

×
Subiecte în articol: cafea slabit slabire mihaela bilic
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close