Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum facem diferența dintre o răceală, gripă și COVID-19. Medic: ”În momentul în care apar...”

Cum facem diferența dintre o răceală, gripă și COVID-19. Medic: ”În momentul în care apar...”

Anul acesta sezonul rece ne aduce o grijă în plus, în afara faptului că am putea avea o răceala sau o gripă, mai exact infecția cu noul coronavirus. Medicul Adrian Marinescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” diferența dintre o răceală, o gripă și infecția cu COVID-19.

Cum facem diferența dintre o răceală, gripă și COVID-19. Medic: ”În momentul în care apar...”
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    05 Oct 2020   •   10:05

Anul acesta sezonul de gripă va veni mai târziu, din noiembrie, așadar din fericire avem timp să ne vaccinăm. Cel mai important este să facem în așa fel încât să reducem riscul de gripă, pentru a avea mai puține infecții cu virusuri gripale iar atunci ne putem concentra pe infecția cu SARS-CoV-2.

Simptomele care fac diferența o gripă și noul coronavirus

Va fi destul de greu să facem o diferență acasă, deci primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne izolăm. Așadar, nu mergem la camera de gardă dacă avem simptome.  

- În general gripa are un debut mai brusc, lucrurile se întâmplă mai repede. Dacă vorbim de o formă medie sau severă cu SARS-CoV-2, lucrurile merg gradual. Pacientul are aparent senzația că respiră bine dar parametrii legați de saturația de oxigen arată că lucruile nu stau așa. Asta însemnă că simptomele se vor instala progresiv. 

- Lipsa mirosului și lipsa gustului, chiar dacă se pot întâlni și la gripă, sunt mult mai clare când vorbim de COVID 19. Acest simptom apare uneori fără alte simptome.

- Astenia fizică este mult mai pregnantă și ține mai mult timp în infecția cu noul coronavirus. Dacă însă suntem vaccinați antigripal, riscul să avem o infecție cu COVID este mult mai mare sau să fie vorba de o simplă viroză 

Cum se manifestă o simplă viroză 

În momentul în care nu apar dureri musculare, o stare generală prostă și senzația „că ești bătut”, poate fi vorba despre o simplă viroză. 

Cine a trecut prin infecța cu SARS CoV 2 realizează cu sunt lucruri destul de clare. Noul coronavirus vine și cu multe cazuri asiptomatice sau foarte ușoare deci riscul de transmitere este foarte ridicat

Vaccinul antigripal nu ajută ca o acțiune directă împotriva coronavirusului dar ne ajută în mod clar pentru că nu vor fi probleme de diagnostic între cele două.  

Sfat de Sănătate. Cum facem diferența dintre o răceală, gripă și COVID-19

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate diferenta gripa
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close