Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum îţi afectează auzul căştile audio

Cum îţi afectează auzul căştile audio

Cum îţi afectează auzul căştile audio
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Apr 2018   •   20:46

Un studiu al The MRC Institute of Hearing Research notează că unul din şase adulţi are o pierdere semnificativă a auzului, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că cea mai mare cauză a pierderii auzului poate fi prevenită prin reglarea volumului muzicii ascultate la căşti.

Astfel, The MRC Institute of Hearing Research a lansat un studiu online pentru a vedea dacă poate găsi dovezi care să lege pierderea auzului de playerele audio personale. Participanţii au fost rugaţi să asculte muzică la volum foarte ridicat şi apoi să facă un experiment de ascultare, notează CSID.

Campania The Dangerous Decibels realizată de Universitatea de Sănătate şi Ştiinţă din Oregon spune că auzul ar fi trebuit să fie afectat după 15 minute de ascultat muzică la nivel maxim. Asta deoarece zgomotele puternice provocă pierderea auzului prin deteriorarea stereociliei: firele micuţe de păr care stau pe partea de sus a celulelor din urechea internă.

În urma studiilor, cercetătorii sugerează să folosim căşti de bună calitate. Dar chiar şi cu ele, volumul puternic este foarte periculos pentru auz.

×
Subiecte în articol: casti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close