Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum să crești imunitatea copiilor, în plină pandemie de coronavirus

Cum să crești imunitatea copiilor, în plină pandemie de coronavirus

Copiii sunt mult mai receptivi la infecțiile virale, iar unele studii ne arată că peste 75% dintre copii suferă de infecții respiratorii recidivante. Există peste 200 de virusuri ce pot afecta în mod frecvent sănătatea copiilor și mai ales a acelora care au un sistem imunitar mai slăbit.

Cum să crești imunitatea copiilor, în plină pandemie de coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
20 Mar 2020   •   18:38

Metodele ușor de implementat și care sunt importante pentru a asigura modularea eficientă a imunității copiilor.

1.Oferiți-le frecvent fructe și legume sau sucuri presate la rece din ele. Fitonutrientii conținuți de acestea pot participa la îmbunătățirea imunitățîi. Mai nou, dietetica modernă folosește chiar sucuri de fructe sau legume fortifiate cu anumite minerale și vitamine.

Studiile arată că o dietă bogată în fitonutrienti adusă în stilul de viață poate proteja copilul și împotrivă unor boli cronice și degenerative ce pot surveni în viitorul sau de adult, precum cancerul, bolile de inimă și nu numai. Încercați să ajutați copilul să mănânce cinci porțîi de fructe și legume pe zi. Sucurile pot fi de mare ajutor în acest deziderat!

2. Aveți grijă de timpul lor de somn deoarece privarea de odihnă îi poate face mai susceptibili la boli prin reducerea celulelor naturale de apărare, arme ale sistemului imunitar, care se implică în debarasarea organismului de microorganisme și celulele canceroase. Un nou-născut ar putea avea nevoie de până la 18 ore de somn pe zi, copii mici necesită 12 până la 13 ore, iar copiii preșcolari au nevoie de aproximativ 10 ore. În cazul în care copilul nu poate sau refuză să doarmă în timpul zilei, încercați să-l duceți la culcare mai devreme seara.

3. Alăptați bebelușîi. Laptele matern conține anticorpi care asigură pentru început și apoi îmbunătățesc imunitatea organismului. Poate reprezenta un scut împotrivă infecțiilor urechii, alergiilor, diareei, pneumoniei, meningitei, infecțiilor tractului urinar și sindromului de moarte subită a sugarului. Studiile arată că aceasta poate crește, de asemenea, puterea creierului bebelușului și ajută la protejarea lui de-a lungul viețîi împotrivă diabetului zaharat insulino-dependent, boala Crohn, colita și anumite forme de cancer.

Continuarea aici.
 

×
Subiecte în articol: copii
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close