Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum să te laşi de fumat - metoda uşoară

Cum să te laşi de fumat - metoda uşoară

Cum să te laşi de fumat - metoda uşoară
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Mai 2018   •   14:37

Femeile se confruntă cu mai multe probleme în încercarea de a se lăsa de fumat decât bărbaţii. Şi aceasta pentru că sunt supuse unor asocieri mai puternice, precum asocierea dintre ţigări şi modă.

Allen Carr a scris o carte în care demontează toate miturile şi prejudecăţile încurajate de producătorii de tutun, de societate, dar şi de metodele de renunţare la fumat cu ajutorul voinţei.

"Deoarece ştii că fumatul nu conferă nici plăcere, nici sprijin, în loc să tânjeşti după o ţigară şi să te simţi nefericit, adoptă atitudinea opusă: “Acum înţeleg cum funcţionează această înşelătorie abilă. În nici un caz nu mă voi lăsa păcălită să trag otrava asta în plămâni. Nu-i aşa că este minunat? Sunt liberă!”

Astfel poţi să-ţi repeţi ceea ce ai aflat despre simptomele prin care trece organismul odată eliberat de nicotină. Tânjitul după nicotină nu este o senzaţie instantanee, ci o dorinţă prelungită care nu este satisfăcută.

Acceptă ideea că orice schimbare în viaţă, fie ea şi pozitivă, precum o maşină mai bună, un loc de muncă sau un cămin mai bun, necesită o perioadă de adaptare. Te înfurii când porneşti ştergătoarele în locul semnalizării? Repeţi figura de bunăvoie? Bineînţeles că nu: îţi dai seama numai că e nevoie de timp ca să te adaptezi şi îţi vezi de viaţă.

Aminteşte-ţi şi că toate neajunsurile minore prin care treci când te laşi de fumat sunt provocate de faptul că ai căzut în capcană, şi nu pentru că încerci să te laşi"

Sursa: cartea “În sfârşit nefumătoare. Metoda uşoară a lui Allen Carr”, Editura Humanitas, 252 pag.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close