Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce este periculos frigul pentru creier şi coloana vertebrală. Avertismentul unui neurochirurg

De ce este periculos frigul pentru creier şi coloana vertebrală. Avertismentul unui neurochirurg

De ce este periculos frigul pentru creier şi coloana vertebrală. Avertismentul unui neurochirurg
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Ian 2019   •   09:43

Frigul de afară ne dă bătai de cap tuturor, doctorul neurochirurg Dan Bentia ne spune cum reacţionează coloana şi creierul în perioada de iarnă.

Din cauza temperaturii scăzute, la nivelul pielii şi ţesutului subcutanat se produce vasoconstricţia (micşorarea sau contracţia vaselor sangvine din piele şi din ţesutul subcutanat), mecanism ce asigură păstrarea temperaturii corpului de 37 de grade în condiţii de frig, potrivit adevarul.ro.

Cum este afectat creierul de temperaturile scăzute - Din punct de vedere cerebral se pot inflama nervii periferici de la nivelul craniului şi feţei, provoacând nevralgii (cel mai frecvent nevralgia nervului occipital cu dureri în ceafă). Din cauza nevralgiilor pot apărea şi dureri la nivelul ochilor, urechilor şi tâmplelor.

Cum este afectată coloana de frigul de afară - În ceea ce priveşte coloana vertebrală, frigul produce o creştere a fenomenelor inflamatorii la nivelul canalului vertebral şi astfel modificări la nivelul unor discuri intervertebrale, pot începe dureri la nivelul spatelui şi pe picior.

 

 

 

×
Subiecte în articol: frig creier
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close